Incompany training ‘Verhoog je slagkracht en effectiviteit’

Een incompany training voor je team of medewerkers kan een goed idee zijn als:

E

je het gevoel hebt dat er meer in je team(s) of mensen zit dan er nu uitkomt;

E

je verder moet professionaliseren om te groeien en de concurrentie voor te blijven;

E

je mensen gebukt gaan onder de werkdruk en ze daar hulp bij kunnen gebruiken;

E

je merkt dat het steeds lastiger wordt om je mensen te motiveren en te behouden.

Dan is deze incompany training iets voor jou. Als gecertificeerd teamcoach met jaren ervaring in het brengen van verandering in manier van werken, deel ik concrete tips, handvatten en eye openers om effectiever en met meer plezier (samen) te werken. 

Ideaal voor het verbeteren van de samenwerking binnen een team, zodat er met meer slagkracht en energie doelen worden behaald.

Waarom een incompany training?

Door de krappe arbeidsmarkt is het lastig om nieuwe mensen aan te trekken. Daarom is het extra belangrijk om je huidige mensen te behouden en fit te houden. Er is steeds meer werk voor minder mensen. Hoe houd je dat behapbaar? En hoe borg je het werkplezier?

Extra relevant dus dat je team effectief werkt en zich verbonden voelt met de organisatie. Steeds meer mensen gaan gebukt onder de werkdruk. En door het vele thuiswerken is het teamgevoel ook verminderd. 

Maar weet je, de toegevoegde waarde van een team is juist dat het geheel meer is dan de som der delen. Je zult dan elkaar als team moeten versterken en daar komt ook een stukje zelfleiderschap bij kijken.

Als mensen meer grip op hun werk ervaren en elkaar weten te versterken, komen mensen in de flow, en ontstaat er een succesgevoel. En daar wordt het werk ook nog eens leuker van.

Dit is voor organisaties die:

E

willen dat hun team beter samenwerkt.

E

handvatten zoeken om vooruitgang te boeken bij projecten.

E

willen groeien in professionaliteit en effectiviteit.

E

de samenwerking tussen verschillende afdelingen of disciplines willen verbeteren.

E

af willen van het werken in silo’s

E

Meer grip willen in plaats van geleid worden door de waan van de dag.

E

het eigenaarschap van hun medewerkers willen vergroten en streven naar meer zelfsturende teams.

Deze organisaties gingen je voor:

Veelgestelde vragen

Welke onderwerpen komen aan bod?

De training wordt samengesteld op basis van de belangrijkste thema’s van jouw team. Met als doel je team te laten groeien in effectiviteit en eigenaarschap. We bespreken samen thema’s voor jouw organisatie van belang zijn en nadruk krijgen in de training. Naast de ondergenoemde praktische onderdelen is ook persoonlijke ontwikkeling in de vorm van zelfleiderschap onderdeel van deze training. Dit ligt immers aan de basis van persoonlijke effectiviteit.

Hoe breng je focus aan en stel je prioriteiten?
     • Doelen stellen, keuzes maken, focus op wat er echt toe doet

Hoe plan je je werk, en behaal je je doelen?
     • Grip op je werkweek, omgaan met je agenda en je e-mail. 

Structuur in werken
     • Effectiever vergaderen, afspraken maken (Smart), werken met Scrum.

Beter samenwerken
     • Stakeholder management, besluiten voorbereiden en anderen mee krijgen.

Continu verbeteren
     • Reflectie, Evalueren, Plan-do-check-act

Is er maatwerk mogelijk?

Deze training staat bol van de tips en direct inzetbare strategieën om effectiever je werk te doen, en beter samen te werken met anderen. 

Ook maatwerk is hierin mogelijk. Denk aan begeleiding om de nieuwe werkwijze ook daadwerkelijk door te voeren, trainingen in werken met de Scrum methodiek, workshops om plannen en roadmaps te maken, en training op specifieke vaardigheden. 

Waar wordt de training gegeven?

De training wordt doorgaans live op locatie gegeven. Maar online is ook een mogelijkheid.

Locatie voor een live training: De training vindt bij jullie op kantoor plaats. Daar is alleen een ruimte voor nodig met een scherm of beamer. Een whiteboard of flipover is gewenst, maar kan ik ook zelf meenemen wanneer dit niet aanwezig is.  

Uiteraard houden we rekening met de eventuele corona maatregelen.

Mochten jullie zelf geen ruimte hebben, dan zoeken we een trainingsruimte in de buurt.

Online kan ik de training via Teams geven.  

Hoeveel medewerkers kunnen meedoen?

De ideale groepsgrootte is 6 – 10 personen. Op aanvraag is het ook mogelijk voor grotere groepen. 

Wat kost deze training?

Afhankelijk van de behoefte kan deze training in meerdere dagen opgezet worden.

Standaard bedraagt deze training 2 dagen en bedraagt de investering €3400,- voor deze 2 dagen.

Indien gewenst kunnen we een kortere of juist langere variant bespreken.

Over mij

Mijn naam is Jo Gelok. Ik ben Teamcoach en Procesbegeleider bij verandertrajecten.  

Met veel plezier heb ik jarenlang projecten en programma’s geleid met een complex verandercomponent. Juist onder hoge druk en wanneer er weerstand was, zag ik het als uitdaging om de energie terug in het team te krijgen. Wanneer dat lukt, kun je bergen verzetten met elkaar.

Omdat ik geloof in duurzame verandering brengen, gebruik ik mijn ervaring nu om teams te ontwikkelen. Uiteindelijk valt of staat het succes van je organisatie bij je mensen en hoe effectief zij samenwerken. 

Bijdragen aan de samenwerking en het werkplezier binnen teams en tussen verschillende disciplines, daar krijg ik energie van. Mijn Rotterdamse mentaliteit maakt dat ik dingen graag zo concreet en pragmatisch mogelijk maak. Het kan altijd gemakkelijker. 

Fantastisch als ik kan helpen om teams een succesgevoel te laten ervaren en met meer slagkracht en energie hun doelen te behalen. Je ziet dan direct het werkplezier toenemen. En dat is waar ik het voor doe. 

Anderen over samenwerken met mij

Björn Vrancken

Manager Productie, Koninklijke Van Twist

“Wij hebben recentelijk een verbetertraject uitgevoerd in samenwerking met Jo. Ze heeft de procesanalyse begeleidt en de vereisten voor verbeteringen mee opgesteld, tevens hebben we een nieuwe werkwijze op basis van scrum-principe geïmplementeerd. Het fijne van werken met Jo is haar scherpe geest en haar vermogen om mensen uit te dagen om na te denken over processen, verantwoordelijkheden, het handelen en nemen van verantwoordelijkheden.”

Cem Sarikaya

Telecomlijn Zakelijk

‘Ik heb de samenwerking met Jo (RedValue ) als zeer deskundig en positief ervaren. Ze heeft mij en ons team geholpen bij het scherp krijgen van onze missie en visie, en ons team begeleid zodat alle neuzen dezelfde kant op staan. Ze benadrukt hierbij om door te bouwen op de kracht van Telecomlijn, en samen te komen tot een goede werkbare manier van werken. Ze levert praktische handvatten om onze acties en werkwijze scherp te stellen en verbetering door te voeren.’

Plan een strategiesessie om de mogelijkheden te bespreken

Plan direct een afspraak in via mijn online planner.