‘Get the party started’ – Teamdag voor verbinding en focus

Een dag voor nieuwe energie in je team, de teamdoelen en de wijze van samenwerken.

Door het lange thuiswerken was het lastig om écht te werken aan de verbinding in je team. Het behalen van langere termijn doelen gaat daardoor moeizaam.

De werkdruk is hoog. Je team lijkt als los zand aan elkaar te hangen en iedereen heeft z’n eigen manier gevonden om met de situatie te dealen. 

Je hebt het gevoel dat er meer uit te halen is dan nu het geval is. Maar wat mag je verwachten? En hoe krijg je de juiste focus en verbinding in je team?

Precies hiervoor is de Teamdag ‘Get the party started’. Een volledig verzorgde dag om vanuit volle aandacht voor het team en de teamdoelen een vernieuwde focus en verbinding te vinden. 

Wat doe je op een teamdag?

Tijdens deze teamdagen staan verbinding en focus centraal. Het is een dag waarbij je nader tot elkaar komt, behoeftes worden uitgesproken en gewerkt wordt naar een gezamenlijk doel en concrete afspraken. 

Op deze dag hebben we aandacht voor het team als geheel en werken we, afhankelijk van waar de behoefte ligt, met elkaar tijdens interactieve sessies aan onderwerpen als:

E

Doelen en prioriteiten

E

Onderlinge samenwerking

E

Werkwijze en afspraken

E

Relaties tot anderen zoals: Klantgerichtheid en omgang met Stakeholders (belanghebbenden binnen of buiten de organisatie)

E

Competenties als: Professionaliteit, effectiviteit, communicatie, etc.

Het programma is maatwerk en ik begeleid het team gedurende de dag.

Heidagen/ Strategiedagen voor management faciliteer ik ook. Neem contact met me op voor meer infomatie daar over. 

Welk resultaat mag je verwachten?

Aan het eind van deze dag is er meer cohesie in je team en begrip voor elkaar, hebben jullie heldere doelen gesteld en concrete afspraken hoe je hier verder aan gaat werken.

Ook heb je als teammanager/ leidinggevende als deelnemer kunnen bijdragen aan de discussie. Je hoeft de gesprekken dus niet te leiden of de agenda in de gaten te houden, dat neem ik voor je uit handen.

Daarnaast help ik jou en het team met een frisse blik en een kritisch oog om de ‘hot potatos’ en de ‘sweet spots’ in de samenwerking naar boven te krijgen.

Hierdoor ontstaat een andere dynamiek die het voeren van een open gesprek ondersteunt, worden jullie uitdagingen helder en wordt de basis voor een oplossing gelegd. 

Waarom een teamdag?

De ‘Get your party started-teamdag’ is met name bedoeld voor teams die vastlopen of niet tot hun volle potentieel komen. Het is geschikt voor nieuwe teams, maar ook voor teams waar hernieuwde focus nodig is. 

Je kunt het inzetten als een ‘kickoff’, of juist als een ‘reset’ moment om een nieuwe periode in te luiden. Wanneer je structureel aandacht aan het teamproces wilt geven, kunnen we opvolgsessies plannen, of kan een langer traject met vaste opvolgmomenten uitkomst bieden. 

De ‘Get your party started’- teamdag omvat de volgende elementen: 

  • Een intake om de situatie en behoeften af te stemmen;
  • Een korte vragenlijst voor de teamleden ter voorbereiding op de sessie;
  • Voorbereiding van agenda en programma op maat inclusief voorstel voor werkvormen
  • 1-op-1 afstemming van de agenda en het programma.
  • De Teamdag op locatie*  (*locatie in samenspraak, niet inbegrepen in de prijs)
  • Begeleiding gedurende de dag zodat je als leidinggevende ook kan deelnemen.
  • Globale uitwerking van de teamdag

Investering 
€1990,- exclusief BTW en reiskosten.

Over mij

Met veel plezier heb ik jarenlang projecten en programma’s geleid met een complex verandercomponent. Juist wanneer er weerstand was, zocht ik samen met de mensen naar manieren om de energie terug in het team te krijgen.

Nu help ik leidinggevenden en teams die vastlopen of kunnen groeien in effectiviteit, om te de samenwerking binnen het team en met anderen te verbeteren. Ik help ze in beweging te komen, het succesgevoel te laten ervaren en met meer slagkracht en energie hun doelen te behalen, waardoor zij het werkplezier terugvinden.

Referenties

Wat anderen zeggen die met mij hebben gewerkt.

Nick van der Dussen

General Manager, Undutchables Recruitment Agency

“Jo heeft ons MT bijgestaan als moderator bij onze jaarlijkse “hei-sessie”. We hadden hulp nodig bij het aanbrengen van focus, doelmatigheid en concretiseren van zaken. De samenwerking met Jo was van grote toegevoegde waarde in dit proces. Jo is een prettige persoonlijkheid en sterke communicator die heel goed de grote lijn weet te bewaken, mensen helpt om focus te behouden en op de juiste momenten de juiste kritische vraag of overweging ter sprake brengt. Waardevol en wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!”

Cem Sarikaya

Telecomlijn Zakelijk

‘Ik heb de samenwerking met Jo (RedValue ) als zeer deskundig en positief ervaren. Ze heeft mij en ons team geholpen bij het scherp krijgen van onze missie en visie, en ons team begeleid zodat alle neuzen dezelfde kant op staan. Ze benadrukt hierbij om door te bouwen op de kracht van Telecomlijn, en samen te komen tot een goede werkbare manier van werken. Ze levert praktische handvatten om onze acties en werkwijze scherp te stellen en verbetering door te voeren.’
Tim Beretty

Data Science Lead, Unilever Food Solutions

“Samenwerking was top. Jo heeft veel gevoel heeft voor change management. Goede balans in het geven van pushback, inzichtelijk maken van verschillende behoeften en gemeenschappelijk doel formuleren waar een team naar toe kan werken. En bovenal een fijn persoon om mee samen te werken met een hoop gevoel voor humor en een nuchtere kijk op het leven.”

Björn Vrancken

Manager Productie, Koninklijke Van Twist

Wij hebben recentelijk een verbetertraject uitgevoerd in samenwerking met Jo. Ze heeft de procesanalyse begeleidt en de vereisten voor verbeteringen mee opgesteld, tevens hebben we een nieuwe werkwijze op basis van scrum-principe geïmplementeerd. Het fijne van werken met Jo is haar scherpe geest en haar vermogen om mensen uit te dagen om na te denken over processen, verantwoordelijkheden, het handelen en nemen van verantwoordelijkheden. 

Interesse in een teamdag voor meer verbinding in je team?

Laat je gegevens achter in onderstaand formulier en ik neem contact met je op om samen de mogelijkheden voor jouw team te verkennen.