Teamtrajecten voor teamversnelling en duurzame teamontwikkeling

Je staat met je organisatie en met je team voor een flinke uitdaging. Dat vraagt om meer impact maken en verder professionaliseren.

Het is tijd om te gaan versnellen, maar door de hectiek van alledag vliegt de tijd voorbij en er verandert weinig.

Er moet een hoop gebeuren, maar je ziet te weinig beweging in de goede richting. Je mensen zien vooral beren op de weg of je stuit op ander gedoe.

Je mensen hebben behoefte aan overzicht en een duidelijk plan met wat er moet gebeuren. Je verlangt naar minder gedoe, meer focus en heldere afspraken. 

 

Het werk mag lichter en moeitelozer

De markt verandert en de behoefte aan maatwerk stijgt. Je organisatie moet meer standaardiseren en efficiënter werker en tegelijkertijd wendbaar zijn voor continue veranderingen. Daarnaast moet het werk ook nog een beetje leuk blijven.

Al die uitdagingen lijken een onmogelijke opgave. Als leidinggevende merk je dat je team steeds vaker vastloopt en de werkdruk steeds hoger wordt.

Zo door laten gaan, of ingrijpen? Daarin heb jij een keuze. Je kunt het namelijk veranderen. Je moet alleen even weten hoe.

Als Teamcoach help ik leidinggevenden en hun teams om dit patroon te doorbreken. Met externe begeleiding op maat reik ik concrete handvatten en werkwijzen aan om samenwerking te verbeteren en moeitelozer doelen te realiseren. 

Wat levert teamcoaching jou op?

  • Je team werkt beter samen met elkaar en andere afdelingen
  • Werkprocessen en teamresultaten verbeteren
  • Het vertrouwen in elkaar en in een goede uitkomst groeit
  • Je team kan omgaan met verandering en behaalt hun doelen.
  • Het werkplezier in het team en rondom het team stijgt.

Teamtrajecten voor teams en leidinggevenden

Wil jij bereiken dat je team beter samenwerkt en met meer slagkracht en energie hun doelen behaalt? Een team dat minder geleid wordt door de waan van de dag maar structureel werkt aan ontwikkeling en vooruitgang?

Daarvoor heb ik de volgende programma’s ontwikkeld.

Fit for Focus Teamtraject

9 maanden traject voor teamversnelling

Formuleren van heldere doelen en hoe die te behalen.

Afstemming van prioriteiten

Aandacht voor betere onderlinge samenwerking met een afgestemde werkwijze.

 

Dit is wat het traject inhoudt:

E
Intake met de opdrachtgever 
E
Inventarisatie wensen en pijnpunten bij de teamleden 
E
2 teamdagen op locatie
E
Tussentijdse coachcalls van 1 uur met het team (6 in totaal);
E
Werksessie Evaluatie en Opvolging. 
E
Individuele coaching voor opdrachtgever/teamleider 
Investering: op aanvraag

Focus & flow Teamtraject

Jaartraject voor duurzame teamontwikkeling

Structurele werkwijze om de teamdoelen te behalen en te verbeteren.

Focus, groei en teamverbinding

Meer energie en slagkracht in je team en betere resultaten.

 

Dit is wat het jaartraject inhoudt:

E
Intake met de opdrachtgever 
E
Individuele intakes met de teamleden
E
2 teamdagen op locatie
E
2 werksessies van een dagdeel (op maat)
E
Tussentijdse coachcalls van 1 uur met het team (6 in totaal);
E
Teamtraining ‘Effectiever samenwerken met Scrum’
E
3 cycli Agile teamcoaching in werken met Scrum
E
Individuele coaching voor opdrachtgever/teamleider
 

Investering: op aanvraag

Fit for focus teamtraject

Traject van 9 maanden voor (project)teams die versnelling zoeken in het realiseren van hun doelen, zich willen ontwikkelen naar meer verbinding en eigenaarschap binnen het team en betere resultaten willen behalen.

In deze periode werken we aan de aandachtspunten van het team, en waar het team zich in kan ontwikkelen. Het is een maatwerktraject, met een aantal bewezen vaste componenten. 

Door een langere tijd te focussen op de ontwikkeling van het team is de impact groter en zal meer beklijven. 

 

Dit levert het Fit for focus traject jou op:

E
Jouw team leert hoe ze continu en gezamenlijk kunnen ontwikkelen;
E
Jouw team stelt gemakkelijker de juiste doelen en prioriteiten en houdt en focus op datgene dat belangrijk is.
E
De teamleden gaan beter communiceren en samenwerken wordt leuker.
E
Je team werkt gestructureerder en wordt proactiever en daadkrachtiger.
Kortom: Dit traject zorgt voor teamversnelling door doelen helder te formuleren en afspraken te maken waarbij aandacht is voor de onderlinge samenwerking met een afgestemde werkwijze.

Meld je nu aan voor een strategisch kennismakingsgesprek om te bespreken of dit traject bij jou past. We nemen jouw vraagstuk uitgebreid door en ik geef direct tips om een eerste verbeterslag te maken.

Focus & Flow teamtraject

Jaartraject voor teams die een duurzame ontwikkeling willen maken in hun samenwerking met elkaar en anderen, hun effectiviteit en het omgaan met veranderende omstandigheden.

Het Focus & Flow programma heeft een aantal standaard componenten, maar wordt op maat afgestemd op de behoefte van het team.

Het bevat naast de componenten van het Fit for focus programma ook support in een Agile werkwijze om het team te ondersteunen met de voordelen van het werken met Scrum. Een methode die enorm goed werkt om structureel vooruitgang te boeken op het behalen van doelstellingen en toch flexibel te blijven.

Daarnaast bevat dit programma nog 2 dagdelen werksessies om specifieke uitdagingen van het team verder uit te diepen. Dit kan inhoudelijk zijn, bijvoorbeeld op proces-  of projectniveau of gaan over de samenwerking binnen het team.

In dit programma staan de uitdagingen van het team en de te behalen doelstellingen centraal, én krijgt het team een werkwijze mee die hen duurzaam ondersteunt bij het aanpakken van toekomstige uitdagingen, doelstellingen of projecten.

Dit levert het Focus & Flow traject jou op:

E
Jij hebt als leidinggevende zicht op de aandachtspunten en motivatoren van je team.
E
Een strak plan met duidelijke milestones om je resultaat te behalen.
E
Meer verbinding in het team/tussen de teams.
E
Duidelijkheid over de aandachtspunten om de energie in het team omhoog te brengen en hoog te houden.
E
Concrete asfpraken over de werkwijze en de samenwerking binnen en tussen de betrokken teams.
E
Teamleden zijn zelf verantwoordelijk voor de procesverbetering of nieuwe werkwijze.
Kortom: Je hebt een concrete aanpak en een door je mensen gedragen oplossingsrichting om je doelen te behalen. Dit resulteert in meer energie en slagkracht bij je mensen, een grotere succeservaring en werkt als een ‘boost’ voor het werkplezier.

Meld je nu aan voor een strategisch kennismakingsgesprek om te bespreken of dit traject bij jou past. We nemen jouw vraagstuk uitgebreid door en ik geef direct tips om een eerste verbeterslag te maken.

Mijn naam is Jo Gelok.

Ik ben Teamcoach en Procesbegeleider bij organisatieverandering.

Met veel plezier heb ik jarenlang projecten en programma’s geleid met een complex verandercomponent. Juist onder hoge druk en wanneer er weerstand was, zag ik het als uitdaging om de energie terug in het team te krijgen. Wanneer dat lukt, kun je bergen verzetten met elkaar.

Omdat ik geloof in duurzame verandering brengen, gebruik ik mijn ervaring nu om teams te ontwikkelen. Uiteindelijk valt of staat het succes van je organisatie bij je mensen en hoe effectief zij samenwerken.

Bijdragen aan de samenwerking binnen teams en tussen verschillende disciplines, daar krijg ik energie van. Mijn Rotterdamse mentaliteit maakt dat ik dingen graag zo concreet en pragmatisch mogelijk maak. Het kan altijd gemakkelijker.

Fantastisch als ik kan helpen om teams een succesgevoel te laten ervaren en met meer slagkracht en energie hun doelen te behalen. Je ziet dan direct het werkplezier toenemen. En dat is waar ik het voor doe.

Anderen over samenwerken met mij

Tim Beretty

Data Science Lead, Unilever Food Solutions

“Samenwerking was top. Jo heeft veel gevoel heeft voor change management. Goede balans in het geven van pushback, inzichtelijk maken van verschillende behoeften en gemeenschappelijk doel formuleren waar een team naar toe kan werken. En bovenal een fijn persoon om mee samen te werken met een hoop gevoel voor humor en een nuchtere kijk op het leven.”
Norbert van Twist

Managing Director, Koninklijke van Twist

“Jo heeft ons begeleid bij een aantal interne verbetertrajecten. Eerst heeft ze een “quick scan” uitgevoerd en aan de hand van de uitkomsten hebben we een aantal proces verbeterstappen doorgevoerd. Jo is een enthousiast en een gedreven iemand die ook moeilijke discussies in goede banen kan leiden.”

Veelgestelde vragen

Welk traject is voor mij en mijn team het meest geschikt?
In het strategiegesprek verkennen we samen wat voor jouw team het meest geschikt is.
Wanneer start een traject?
Op de maandag dat de eerste intake plaatsvindt, start de looptijd van het traject. Na de start stemmen we de indeling van de teamdagen, werksessies en teamcoaching calls af. Zo weet iedereen tijdig waar hij of zij aan toe is en kan hiermee in de planning rekening worden gehouden.
Past een vastomlijnd programma wel bij mijn uitdaging?
De programma’s bieden veel ruimte voor maatwerk, want geen team en situatie is dezelfde. Uit ervaring blijkt dat deze opbouw voor heel veel uitdagingen werkt zonder dat het traject té veel tijd in beslag neemt voor het team. Mocht dit niet passend zijn voor jouw situatie, dan zijn er altijd mogelijkheden voor een maatwerk aanbod. Dit verkennen we in het gratis strategiegesprek.

Gaan wij samen van start?

Is het 9 maanden traject of het jaartraject iets voor jou? Laat dan je gegevens achter voor een gratis strategiesessie. Ik neem binnen 24 uur contact met je op. Je kunt ook zelf een strategiesessie inplannen via mijn online planner.