Fit for Focus

Effectief doelen behalen met een energiek en succesvol team.

Meer beweging en wendbaarheid door Focus, een concreet plan en betere samenwerking.

Hoe krijg je de boel in beweging?

Je staat met je organisatie voor een fikse uitdaging: Een kantelpunt om door te groeien naar verdere professionalisering. Het is tijd om te gaan versnellen maar de tijd lijkt weg te ebben en je ziet te weinig beweging in de goede richting. Het doel is helder, maar de weg om er naartoe te komen zit vol met hobbels, meer dan je gehoopt had. Iedereen begrijpt de noodzaak van de verandering, maar ze zien een hoop werk en beren op de weg. De lijst met punten en de voorwaarden waaraan het project moet voldoen, wordt alsmaar langer. Hierdoor komt de trein maar niet op gang.

Daarnaast is er gebrek aan communicatie. En omdat je te maken hebt met verschillende mensen, processen en systemen, heb je behoefte aan een overzicht wat er moet gebeuren en wat dit betekent. Het enige dat nodig is is dat mensen even de koppen bij elkaar steken en de juiste prioriteiten stellen.

Herkenbaar?

Geloof me, je bent niet de enige hierin. Dit is wat in menig organisatie speelt op dit moment. Vandaag de dag zijn er meer en meer factoren van belang om successen te behalen. De snelheid neemt toe, technologie wordt steeds belangrijker en klanten kritischer.

De behoefte aan maatwerk stijgt terwijl de noodzaak voor standaardisering en efficiëntie toeneemt. Onze agenda’s worden steeds voller én het werken op afstand maakt alles nog uitdagender. Met als gevolg dat het op een gegeven moment steeds meer vastloopt. Daar ontkom je bijna niet aan.

Het is alleen wel een keuze als je het zo door blijft laten lopen. Je kunt het namelijk veranderen. Je moet alleen even weten hoe. En als je dat eenmaal weet, dan ontstaat er niet alleen een situatie waarin jouw mensen in beweging komen, maar ook een organisatie die klaar is voor de toekomst en haar doelen behaalt.

Het kan ook anders

Hoe zou het voor je zijn als er vooruitgang komt in die situatie? Dat mensen in korte tijd helder hebben wat ze te doen staat en hun verantwoordelijkheid pakken? Dat niet alleen het doel helder is maar dat het ‘Hoe daar te komen’ super duidelijk is zodat ze het doel ook daadwerkelijk realiseren? Dat je mensen met energie en focus de gewenste resultaten gaan behalen?

Deze beweging kun je in gang brengen met mijn programma: Fit for focus.

In een korte tijd komen we door middel van actieve sessies en een doortastende aanpak tot de kern. Ik  geef ik jou en je team de nodige handvatten om niet alleen deze uitdaging goed aan te pakken, maar in het vervolg ook de aanpak te kunnen gebruiken voor andere projecten of uitdagingen.

Ik begeleid je in het bepalen van het doel; in het in kaart brengen van het landschap, de impact en de behoeften van stakeholders; en bij het scherp krijgen van mogelijke pijnpunten en aandachtspunten op het vlak van mensen, processen en systemen. Om vervolgens samen met het team de concrete stappen en werkwijze af te stemmen die er nodig zijn om het doel te behalen. De scope, snelheid en intensiteit van het programma bepalen we in onderling overleg.

Aan het einde van dit traject:

E
Heb jij als manager zicht op wat de aandachtspunten en motivatoren van je team zijn.
E
Kennen je mensen niet alleen de noodzaak van de verandering of verbeterslag, maar ondersteunen ze deze ook.
E
Staat er een strak (afdelingsoverstijgend) plan met duidelijke milestones om je resultaat te behalen.
E

Zijn er concrete afspraken over de werkwijze en samenwerking binnen en tussen de betrokken teams en worden mensen zelf eigenaar van de procesverbetering of de nieuwe werkwijze.

E

Is er meer verbinding in het team/tussen de teams en is het heel duidelijk waarmee je de energie in het team omhoog brengt en houdt. We zoomen dus ook echt in op de mensen.

E
Heb je als resultaat een aanpak en oplossing die is ontwikkeld door je mensen waardoor er meer draagvlak is voor de oplossing en uitvoering.
E

Je hebt aan het einde dus een concrete aanpak en een door je mensen gedragen oplossingsrichting om je doelen te behalen.

Referenties

Wat anderen zeggen die met mij hebben gewerkt.

‘Jo, altijd scherp, kritisch en vol passie om iedere dag het beste uit zichzelf en het team te halen.’
Tijs Rokers

Global Data Director, Unilever Food Solutions

‘Jo has been one of the best consultants I ever worked with and I have seen many. She is very clear in her communication, gets things done and along the way has been responsible for a change in the way of working as well. She put the agile-framework in place in a very pragmatic way, taking the usable parts of agility without being too focused on one vision of how it should be done. She has brought a smile on the face of each of my team-members and I was very sad to see her leave. If you ever need support with making a positive change in your team and processes and Jo is available, don’t hesitate to hire her!! You won’t regret it. People like this don’t come by very often and if you know me a bit you know I have a high standard.’
Cem Sarikaya

Telecomlijn Zakelijk

‘Ik heb de samenwerking met Jo (RedValue ) als zeer deskundig en positief ervaren. Ze heeft mij en ons team geholpen bij het scherp krijgen van onze missie en visie, en ons team begeleid zodat alle neuzen dezelfde kant op staan. Ze benadrukt hierbij om door te bouwen op de kracht van Telecomlijn, en samen te komen tot een goede werkbare manier van werken. Ze levert praktische handvatten om onze acties en werkwijze scherp te stellen en verbetering door te voeren.’

Meld je hier aan voor een gratis strategiegesprek

Ik denk graag eens met je mee over jouw uitdaging, wat je nodig hebt om het op de rails te krijgen en of ik de geschikte persoon hiervoor zou zijn.

Deel je gegevens hier door het formulier in te vullen en ik reageer op werkdagen binnen 24 uur op je bericht om een belafspraak in te plannen.

Wat ik doe?

Met RedValue help ik leidinggevenden en teams effectiever te worden in het realiseren van hun doelstellingen. 

Ik help teams met hun samenwerking maar ook in het maken van de vertaalslag van doel of uitdaging naar hoe je dit kunt realiseren. Hierbij is mijn devies: Maak alles klein en concreet. Dat is de enige manier waarop er beweging ontstaat. Dit doe ik door het begeleiden van teamdagen en door teamontwikkeltrajecten. Ook begeleid ik de opzet van projecten, concrete plannen en veranderingen met behulp van workshops en focussessies. Mijn jarenlange ervaring met het aanpakken van complexe en crossfunctionele uitdagingen op het snijvlak van mensen, processen en (IT)systemen, komen daarin goed van pas. Waar chaos is, zie ik kansen.

Ik help leidinggevenden en teams om de focus en slagkracht van de teams te vergroten. Dit doe ik door te richten op verbinding en samen een passende structuur en werkwijze te vinden waarbij mensen weer grip krijgen op de situatie en moeiteloos resultaten behalen.