Teamsucces door betere samenwerking

Mensen, processen en systemen die naadloos samenwerken: dat is toch het ideaalbeeld van bijna elk bedrijf? Want doe je dit goed, dan kun je groeien en versnellen. 

Eén uitdaging: In het hier en nu moet jouw team dit wel gaan waarmaken. Naast de dagelijkse werkzaamheden, in de hectiek van alledag. 

Jij ziet je mensen worstelen met de werkdruk, in silo’s langs elkaar heen werken en de resultaten kunnen beter. Nóg maar een keer de koppen bij elkaar steken, weer wat verbeterinitiatieven erbij, maar de vooruitgang blijft uit.

Ookal doet iedereen zijn best, het loopt niet lekker. En in tussentijd werk jij je een slag in de rondte. De samenwerking is niet optimaal, en je blijft continu tegen dezelfde issues aanlopen. 

Hoe doorbreek je dit?

E

Hoe krijg je meer eigenaarschap in je team? In plaats van een afwachtende houding.

E

Hoe krijg je de boel in beweging? En krijg je meer actie in de toko? En schuiven de doelen niet als een bulldozer vooruit.

E

Hoe zorg je voor de juiste energie en verhoog je het werkplezier? En voorkom je gedoe en verloop in je team.

Even resetten

Mijn ervaring is: Soms is het gewoon nodig om een ‘reset’ te doen.

Even een pas op de plaats en opnieuw een gezamenlijke richting en nieuwe doelen bepalen. Met behulp van concrete handvatten, goede afspraken maken waarmee je het team weer in beweging krijgt.

Geen enkel team is voortdurend proactief en zelfsturend. Dit fluctueert. Mensen vertrekken, andere mensen komen waardoor de teamdynamiek verandert. En vaak zijn er handen tekort om alle werkzaamheden op te pakken.

Dus hoe zorg je er dan voor dat je toch verbeterslagen maakt?  

Ik zie vaak dat teams heel goed weten wat ze willen verbeteren, maar dat alle goede voornemens en afspraken door de alledaagse hectiek vaak binnen no time weer naar de achtergrond verdwijnen. 

Dit zie je vooral in bedrijven die op meerdere niveaus interne en externe klanten bedienen en werken met verschillende (digitale) processen en systemen. 

Teamcoach en Teamversneller

Ik help jou graag om dit te doorbreken. Jarenlang heb ik als verandermanager (internationale) projecten en programma’s geleid met een complex verandercomponent. Als Teamcoach help ik leidinggevenden en hun teams om hun doelen, samenwerking en werkprocessen aan te scherpen. Hierdoor behalen teams betere resultaten en neemt het werkplezier toe. 

Dit doe ik door middel van teamdagen en teamtrajecten. Hieronder vind je de mogelijkheden.

Get your party started Teamdag

Teamdag voor verbinding en focus door het opstellen van gezamenlijke doelen, het maken van heldere afspraken en de ideale samenwerking te bespreken.

In één dag de doelen en de vervolgstappen helder en concreet.

Fit for Focus Teamtraject

9 maanden traject voor teamversnelling door formuleren van heldere doelen en hoe die te behalen. Afstemming van prioriteiten, en aandacht voor betere onderlinge samenwerking met een afgestemde werkwijze. 

Inclusief twee teamdagen op locatie, maandelijkse teamcoaching en 1:1 coaching voor leidinggevenden.

Focus & flow Teamtraject

Jaartraject voor duurzame teamontwikkeling om structureel de samenwerking en de werkwijze om de teamdoelen te behalen te verbeteren. Focus, groei en teamverbinding staan centraal met als doel: Meer energie en slagkracht in je team en betere resultaten.

Inclusief twee teamdagen op locatie, maandelijkse teamcoaching, twee team werksessies, teamtraining Scrum, 3x agile scrum cycli en 1:1 coaching voor leidinggevenden.

Referenties

Wat anderen zeggen die met mij hebben gewerkt.

Nick van der Dussen

General Manager, Undutchables Recruitment Agency

“Jo heeft ons MT bijgestaan als moderator bij onze jaarlijkse “hei-sessie”. We hadden hulp nodig bij het aanbrengen van focus, doelmatigheid en concretiseren van zaken. De samenwerking met Jo was van grote toegevoegde waarde in dit proces. Jo is een prettige persoonlijkheid en sterke communicator die heel goed de grote lijn weet te bewaken, mensen helpt om focus te behouden en op de juiste momenten de juiste kritische vraag of overweging ter sprake brengt. Waardevol en wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!”

Cem Sarikaya

Telecomlijn Zakelijk

‘Ik heb de samenwerking met Jo (RedValue ) als zeer deskundig en positief ervaren. Ze heeft mij en ons team geholpen bij het scherp krijgen van onze missie en visie, en ons team begeleid zodat alle neuzen dezelfde kant op staan. Ze benadrukt hierbij om door te bouwen op de kracht van Telecomlijn, en samen te komen tot een goede werkbare manier van werken. Ze levert praktische handvatten om onze acties en werkwijze scherp te stellen en verbetering door te voeren.’
Tim Beretty

Data Science Lead, Unilever Food Solutions

“Samenwerking was top. Jo heeft veel gevoel heeft voor change management. Goede balans in het geven van pushback, inzichtelijk maken van verschillende behoeften en gemeenschappelijk doel formuleren waar een team naar toe kan werken. En bovenal een fijn persoon om mee samen te werken met een hoop gevoel voor humor en een nuchtere kijk op het leven.”

Björn Vrancken

Manager Productie, Koninklijke Van Twist

Wij hebben recentelijk een verbetertraject uitgevoerd in samenwerking met Jo. Ze heeft de procesanalyse begeleidt en de vereisten voor verbeteringen mee opgesteld, tevens hebben we een nieuwe werkwijze op basis van scrum-principe geïmplementeerd. Het fijne van werken met Jo is haar scherpe geest en haar vermogen om mensen uit te dagen om na te denken over processen, verantwoordelijkheden, het handelen en nemen van verantwoordelijkheden. 

Meld je hier aan voor een gratis strategiegesprek

Ik denk graag eens met je mee over jouw uitdaging, wat je nodig hebt om het op de rails te krijgen en of ik de geschikte persoon hiervoor zou zijn.

Deel je gegevens hier door het formulier in te vullen en ik reageer op werkdagen binnen 24 uur op je bericht om een belafspraak in te plannen.

Wat ik doe?

Met RedValue help ik leidinggevenden en teams effectiever te worden in het realiseren van hun doelstellingen. 

Ik help teams met hun samenwerking maar ook in het maken van de vertaalslag van doel of uitdaging naar hoe je dit kunt realiseren. Hierbij is mijn devies: Maak alles klein en concreet. Dat is de enige manier waarop er beweging ontstaat. Dit doe ik door het begeleiden van teamdagen en door teamontwikkeltrajecten. Ook begeleid ik de opzet van projecten, concrete plannen en veranderingen met behulp van workshops en focussessies. Mijn jarenlange ervaring met het aanpakken van complexe en crossfunctionele uitdagingen op het snijvlak van mensen, processen en (IT)systemen, komen daarin goed van pas. Waar chaos is, zie ik kansen.

Ik help leidinggevenden en teams om de focus en slagkracht van de teams te vergroten. Dit doe ik door te richten op verbinding en samen een passende structuur en werkwijze te vinden waarbij mensen weer grip krijgen op de situatie en moeiteloos resultaten behalen.